Mediumsunie

Rouwen om een overleden huisdier

Dieren maken ons leven mooier en de meeste huisdieren zijn echt een vast onderdeel van het gezin. Voor veel mensen is een huisdier niet zomaar een dier, maar echt een vriend en een steun in zware tijden. De meeste huisdieren maken geruime tijd deel uit van ons leven en in deze tijd hecht je je natuurlijk ontzettend aan je huisdier. Helaas komt er altijd een moment waarop je voorgoed afscheid dient te nemen van jouw trouwe metgezel. Het overlijden van een huisdier kan dan ook zeker dezelfde uitwerking op ons hebben als het overlijden van een dierbaar familielid. Vaak volgt na het overlijden van een huisdier een periode van rouw.

Het overlijden van je huisdier een plekje geven

Het overlijden van je huisdier is natuurlijk een ontzettend droevige gebeurtenis. Ook al heeft jouw huisdier een lang en mooi leven gehad, je zal voortaan verder moeten zonder een dier dat al lange tijd een trouw onderdeel van jouw leven heeft uitgemaakt. Wanneer je huisdier overlijdt, komt er veel op je af. Je dient natuurlijk de begrafenis of crematie van je huisdier te regelen en daarna zal je op een gegeven moment ook de spullen van jouw huisdier in huis op moeten gaan ruimen. Dit alles brengt een hoop verdriet en misschien ook wel vragen met zich mee. Het is daarom zeker niet vreemd om even rustig wat tijd voor jezelf te nemen en het overlijden van jouw huisdier een plekje te geven.

Bezoek een medium

Veel mensen hebben wel eens gehoord van een medium, of ze misschien ook al wel eens een medium bezocht. Een medium bezit paranormale gaven en is hierdoor in staat om contact te leggen met overledenen. Wat veel mensen echter niet weten, is dat een medium niet alleen in staat is om contact te leggen met overleden personen, maar vaak ook met overleden dieren. Het is dus zeker mogelijk om een bezoek te brengen aan een medium, wanneer jouw huisdier is overleden. Niet alle mediums zijn gespecialiseerd in het contact leggen met dieren, dus informeer hier van tevoren naar.

Wat kan een medium voor jou betekenen?

Of jouw huisdier pas kortgeleden is overleden of al (langere) tijd terug, dit maakt voor een medium niets uit. Uiteraard kan je er van tevoren nooit zeker van zijn, of een medium in staat zal zijn om in contact te komen met jouw overleden huisdier. Dit kan namelijk per dier en per moment verschillend zijn. Wanneer je een medium bezoekt om in contact te komen met een overleden huisdier, kan je van tevoren bedenken welke vragen jij graag beantwoord zou willen hebben. Zijn er bijvoorbeeld nog prangende zaken in relatie tot jouw huisdier, waar jij graag nog antwoord op zou willen of waar je erg mee zit? Dit hoeft natuurlijk niet zo te zijn, je kan ook simpelweg afwachten wat een medium precies door zal krijgen van jouw huisdier. Het kan je een gevoel van rust geven en jou verder helpen in het afsluiten van het rouwproces, om via een medium informatie door te krijgen over jouw overleden huisdier.