Mediumsunie

Medium en paragnost, wat is het verschil?

De benamingen medium en paragnost worden door veel mensen door elkaar heen gebruikt. Dit is echter niet geheel juist, omdat een medium en een paragnost zeker niet hetzelfde zijn. Er zijn wel overeenkomsten tussen een medium en een paragnost, maar zij verschillen ook op verschillende vlakken. Is het voor jou ook niet geheel duidelijk wat nu precies het verschil is tussen een medium en een paragnost? Hieronder lees je meer over wat een medium precies is en doet en hoe dit verschilt met de bezigheden van een paragnost.

Wat is een medium?

Een medium is een persoon, die beschikt over paranormale gaven. Met behulp van deze paranormale gaven is een medium in staat om in contact te komen met overledenen. Dit kunnen zowel mensen als dieren zijn en zowel langdurig als recent overledenen. Een bezoek brengen aan een medium is dus een goed idee, wanneer jij een dierbaar iemand in je omgeving bent verloren en graag met diegene in contact zou willen komen. Zo kan het bijvoorbeeld zijn dat je bent achtergebleven met verschillende vragen, waardoor het rouwproces bemoeilijkt wordt. Ook kan het zijn dat je niet specifiek vragen voor de overledene hebt, maar dat je gewoon graag wil weten of deze persoon een boodschap voor jou heeft en of het überhaupt mogelijk is met diegene in contact te komen via een medium. Het is namelijk niet zo dat een medium altijd met iedere overledene in contact kan komen, dit kan per moment en persoon verschillen.

Wat kun je verwachten van een bezoek aan een paragnost?

Hierboven heb je kunnen lezen waarvoor je terecht kunt bij een medium. Nu vraag je je misschien af wat een paragnost dan precies voor je kan betekenen? Een paragnost beschikt net als een medium over paranormale gaven. Waar een medium in staat is om met behulp van deze gaven in contact te komen met het hiernamaals, kijkt een paragnost echter puur naar jou als persoon. Een paragnost is in staat om inzicht te krijgen in het verleden, het heden en de toekomst. Een bezoek aan een paragnost kan dus met name nuttig zijn wanneer jij zélf met bepaalde vragen zit. Zo kan het zijn dat je ergens niet helemaal lekker door in je vel zit of dat je twijfelt over een bepaalde genomen of nog te nemen beslissing. Een paragnost kan jou inzichten en richting geven, waardoor je je meer op je gemak en meer zelfverzekerd zal gaan voelen, juist omdat je verklaringen krijgt voor bepaalde zaken, die je zelf niet goed kon verklaren.

Kort samengevat

In het kort gezegd, is de overeenkomst tussen mediums en paragnosten dus dat zij allebei beschikken over paranormale gaven. Het grote verschil is echter dat een medium met behulp van deze paranormale gaven contact probeert te leggen met overledenen, terwijl een paragnost dit niet doet. Een paragnost geeft inzichten en richting aan mensen, met betrekking tot hun eigen leven en de paden die zij tijdens hun leven hebben bewandeld en nog zullen gaan bewandelen.