Mediumsunie

Hoe om te gaan met het verlies van je partner?

Het is één van de ingrijpendste gebeurtenissen in het menselijk leven: het overlijden van je partner. Of je nu pas kort met iemand samen was, of al een leven lang, het wegvallen van je levensgezel is een gebeurtenis die je niet zomaar te boven zult komen. Los van het feit dat je moet verder leven met een groot gemis, komen er ook ontzettend veel praktische zaken op je af, waar je op dat betreffende moment totaal niet op zit te wachten. 

Ieder rouwt op zijn of haar eigen wijze

Er is geen voorgeschreven wijze voor het omgaan met het verlies van een partner. Iedereen rouwt op zijn of haar eigen manier, vaak voel je zelf het beste aan wat jou wel of juist niet goed doet. Het belangrijkste is om naar je gevoel te luisteren en jezelf de tijd te geven om te rouwen. Het verliezen van je partner zet jouw leven op zijn kop en het is dus niet realistisch om van jezelf te verwachten dat je je leven direct of na korte tijd weer zoals vanouds kunt oppakken. Laat het verdriet dat je voelt toe en geef jezelf de ruimte om te rouwen en jezelf weer langzaam terug te vinden.

Wat kunnen anderen voor jou betekenen?

Waar de ene persoon graag op zichzelf is in een periode van rouw, is de ander juist graag onder de mensen. Realiseer je, dat er altijd mensen om je heen zijn, die voor jou klaar staan. Dit kan zijn om je gevoelens bij te uiten en mee in gesprek te gaan, maar ook voor hele praktische zaken. Indien jij voelt dat het je goed doet om hulp van anderen te krijgen, aarzel dan ook niet om hier gebruik van te maken. Je hoeft niet alleen te rouwen, vaak zijn de mensen om jou heen net zo goed een dierbaar persoon verloren en juist hierdoor kunnen zij jou goed steunen bij het verwerken van jouw grote verlies.

Hulp van een medium na het verlies van je partner

Iets anders dat jou zou kunnen helpen tijdens een periode van rouw na het verliezen van jouw partner, is het brengen van een bezoek aan een medium. Een medium is iemand die beschikt over paranormale gaven en hierdoor in staat is in verbinding te komen met overleden personen. Dit kunnen personen zijn die pas kort zijn overleden, of reeds vele jaren geleden. Heb jij nog één laatste vraag aan jouw overleden partner, waar je na zijn of haar overlijden mee bent achtergebleven? Een medium kan hier mogelijk antwoord op geven, door in contact te komen met jouw overleden partner. Ook als je geen specifieke vraag hebt, maar gewoon benieuwd bent of jouw overleden partner een bepaalde boodschap aan jou wil doorgeven, is een bezoek aan een medium een goed idee. Door via een medium in contact te komen met jouw overleden partner, kun je vaak weer een nieuwe stap zetten in jouw rouwproces en worden eventuele onduidelijkheden of twijfels weggenomen. Houd er wel rekening mee dat niet ieder medium op ieder moment contact kan leggen met ieder overleden persoon, dit kan per medium en moment verschillen.